Західні ЗМІ назвали Зеленського жорстким політиком, який стає параноїком

Зеленський за роки війни дуже змінився, відзначає агенція Reuters

Західні журналісти проаналізували, як змінився президент України Володимир Зеленський за час перебування на посаді глави держави. Як пише агенція Reuters, він став "жорсткішим і рішучим, менш терпимим до помилок і навіть схильним до параної".

Журналісти зазначають, що п'ять років тому Зеленський заявляв про бажання зробити Україну "ліберальною країною з такою ж ліберальною економікою". При цьому агентство, описуючи Зеленського, посилається на розмову із вісьмома нинішніми та колишніми українськими і іноземними чиновниками, які працювали з президентом, а також з кількома його друзями та колегами з минулого.

"Напружений. Нетерплячий. Позбавлений сну. Зеленський накаже чиновникам та радникам залишити кімнату, якщо відчує, що вони не повністю готові. Якщо люди не готові або суперечать один одному, він скаже: Забирайтеся. У мене немає на це часу", - так описують очільника України співрозмовники агентства.

За інформацією Reuters, на початку року Зеленський "у розпачі" звільнив своїх помічників під час наради, присвяченої плануванню інформаційної кампанії навколо мобілізації. Колишній міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що "це режим, позбавлений сну".

"Водночас Зеленський стає все більш "параноїдальним" щодо можливих спроб РФ вбити його та дестабілізувати керівництво України", - каже високопоставлений європейський чиновник.

Водночас багато опитаних виданням чиновників висловили захоплення психічною витривалістю Зеленського та його здатністю впоратися зі своєю роллю президента України та військового головнокомандувача.

Один із чиновників повідомив агенції, що очільник України по 15 разів повторює свої вимоги й що службовці повинні зробити більше, інакше вони зіткнемося з наслідками.

За даними видання, Зеленський щосили намагається привернути увагу світової спільноти до війни в Україні після початку збройного конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом у жовтні 2023 року. За словами співрозмовника видання, президенту слід "діяти обережно", щоб не відштовхнути союзників.

Сам Зеленський пояснив, що не може оцінити свою діяльність, оскільки вважає це неетичним.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Зеленського не раз готували замахи.