Яких повноважень вам ще не вистачає: У ВР на фоні корупційних скандалів звернулися до Зеленського

В Україні черговий корупційний скандал, тендер на будівництво меморіального кладовища виграла фірма, яку створили після оголошення конкурсу

В Україні за майже два мільярди гривень Національне меморіальне кладовище буде будувати фірма, яку створили через добу після того, як був оголошений конкурс.

"Будувати Національне військове меморіальне кладовище буде фірма, зареєстрована наступного дня після оголошення тендеру на будівництво! Ціна питання майже 1,8 мільярди гривень. Фірма "Консорціум Більдінг ЮА", яка формально належить двом одеситам, зареєстрована в Києві саме під цей проект. У неї немає належного обладнання, але за три тижні після оголошення мільярдного конкурсу, вона стала і єдиним учасником, і переможцем. Тобто, конкурс оголошували під заздалегідь визначених людей, які будуть дерибанити державні гроші та ще й на памʼяті загиблих воїнів", - написав у Фейсбуці нардеп Володимир Ар’єв.

Про те, що гроші "починають красти" навіть на цвинтарях для військових, заявив у Фейсбуці і нардеп Олексій Гончаренко.

"Просто ніякого стоп крану. Під час війни отак плювати в обличчя сімʼям загиблих військових", - відзначив нардеп.

При цьому нардеп Олексій Кучеренко провів паралель із намаганням влади підвищити податки.

"Фірму, яка виграла тендер на 1.8 млрд грн на будівництво військового цвинтаря, створили через добу після оголошення конкурсу. На цьому фоні намагання влади підняти податки виглядають нікчемними та цинічними. Фортифікації, укриття для енергообʼєктів, фонд відновлення, тепер цвинтар. В мене питання до президента Зеленського - Ви не здатні навести порядок в цій сфері?! Яких ще повноважень Вам для цього не вистачає?! Який ще закон треба прийняти?!" - написав у Фейсбуці нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що буквально вчора виник скандал через вибір БО "Благодійний фонд "Охматдит" переможця тендеру на ремонт корпусу лікарні, пошкодженого внаслідок удару РФ. Обрана компанія виявилася маловідомою, а запропоновані нею ціни на ремонт були одними з найвищих.