Як Україна буде повертати українців з-за кордону: Шмигаль назвав перші кроки

Шмигаль пояснив, чому створили Міністерство повернення українців.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив ідею створення Міністерства повернення українців. За його словами, на основі міністерства буде створено стратегію заохочення людей повертатися в Україну.

Денис Шмигаль під час конференції прокоментував створення Міністерства повернення українців. За його словами, нове міністерство буде зосереджено на питаннях українців, які перебувають за кордоном.

"Ідея створення цього Міністерства полягає в тому, що ми приділяємо окрему увагу 7,5 мільйонів українців, які сьогодні перебувають за межами нашої держави", - сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр пояснює, що процес допомоги та майбутнього повернення українців додому має бути скоординований та організований, тому це буде основним завданням нового міністерства.

"Власне, в цьому ідея створення Міністерства, яке допоможе скоординувати мільйони українців за кордоном, повернути мільйони українців додому та реалізувати цю стратегію", - розповів Шмигаль.

За його словами, наразі в уряді працюють над тим, щоб "в реальності імплементувати" ідеї координації мільйонів українців, зокрема і біженців, які залишили країну через російську агресію.

"Ми розуміємо, де найбільше українців в європейських країнах, і розуміємо, як організувати це по світу", - додав прем’єр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи повертатимуть чоловіків призовного віку з-за кордону в Україну примусово.

Також "Коментарі" писали, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про підготовку України до нового опалювального сезону.