Вже просто дістали: нардеп звинуватив колег у зневазі до військових і подарунках ворогові

ТСК з питань фортифікацій і безпілотників не збирається і, очевидно, не збереться найближчим часом

Парламентська ТСК з питань фортифікації і безпілотників не збиралася півтора місяці, про це заявив народний депутат Сергій Рудик. За його словами, в умовах жорсткої війни паралізована ТСК, яка вивчає питання витрачання бюджетних коштів на фортифікацію і реальні потреби Сил борони в безпілотниках для формування держзамовлень.

При цьому Рудик, який є членом ТСК, стверджує, що немає жодних причин затягувати роботу комісії.

"Так, є питання з "корупційним" провадженням щодо голови ТСК. Але, до чого тут робота комісії? Є заступник, є секретар, скликаємо засідання і працюємо. Парламентські канікули? А хіба парламент закрили на амбарний замок?" - не розуміє народний обранець.

При цьому політик обурений тим, що нібито Верховна Рада просто піариться на війні.

"Чесно кажучи – дістали і з парламентськими "канікулами", і з голим піаром на військових, і з бутафорською ТСК. Більше того, не бачу перспектив в роботі Комісії і в найближчий місяць-півтора. Очевидно, після "канікул", буде новий голова, треба буде тижні два оформляти доступ до держтаємниці (два тижні затягування – це дурість, але, на практиці, так працює система). Плюс "празники": День незалежності, День прапора, 1 вересня, щось іще – теж не до роботи", - відзначив нардеп.

Рудик звернувся до колег по ТСК і депутатів із різних фракцій з проханням все ж запустити роботу Комісії.

"Нам треба бачити і реальний стан з фортифікацією і реальні потреби в безпілотниках при формуванні бюджету-2025. А такі парламентські проколи у військових питаннях – це реальні подарунки ворогові і демонстрація зневаги до наших військових", - підкреслив Рудик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наприкінці травня народні депутати навіть блокували роботу ВР, щоб домогтися створення ТСК по фортифікаціям.