В Запорізькій міськраді "переворот". В.о мера Куртєв звернувся до Зеленського

В Запорізькій міськраді усунули з посади Анатолія Куртєва, який виконував обов’язки міського голови, повідомив у Фейсбуці політолог Віталій Кулик. На його місце можуть призначити Регіну Харченко зі «Слуги народу»

Сьогодні на позачерговій сесії депутати Запорізької міськради усунули з посади секретаря/в.о. міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва.

Як відзначив політолог Віталій Кулик, припинення повноважень Куртєва одноголосно підтримали усі 38 депутатів, що були зареєстровані на сесії. Сам Анатолій Куртєв не був присутнім у сесійній залі. Головуючим на засідання обрали голову тимчасової комісії з регламенту та законності, правопорядку та запобігання корупції депутата Олега Корольова.

Окрім того, за його інформацією, звільнили також заступників Куртєва. Сесія Запорізької міськради продовжується.

Як відзначив Кулик, є підстави говорити, що новим секретарем та в.о. мера стане Регіна Харченко, яку буквально вчора фракція "Слуги народу" зняла з посади голови, бо вона ніби "послала своє" резюме на секретаря до Федорова (цифрового віце-прем’єра, куратора Запоріжжя) без погодження з командою.

"Нагадаю, що перед цим сам Куртєв виступив із заявою до Володимира Зеленського з проханням ввести військову адміністрацію в Запоріжжі через загрозу захоплення влади в місті проросійськими партіями. Зокрема мова йде про політичні сили "ОПЗЖ", "Шарія" та підконтрольну В. Новінському партію "Єднання""
, - пише Кулик.

У своєму зверненні до Зеленського Куртєв відзначив: "Хай краще місто очолить військовий, чи правоохоронець, ми не дамо здати місто".

Окрім того, він звинуватив новопризначеного голову Запорізької військової адміністрації Івана Федорова в тому, що він буцімто намагається одноосібно захопити владу в місті та з цією метою нібито здійснює тиск на депутатів Запорізької міської ради, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя складалася саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателіта ПІ Оппоблок - "Єднання", підконтрольного проросійському Новінському. Це повністю суперечить нормам діючого Законодавства України, додав Куртєв.

При цьому і Куртєв, і Федоров (глава облВЦА) закликали президента України ввести в місті ВЦА.

"Що відомо: конфлікт між Куртєвим та Федоровим (віце-прем’єром) загострився нещодавно, хоча він тлів давно. І ось сам Куртєв перестав усіх влаштовувати остаточно",
- додав Кулик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ВР може розпустити облраду в Запоріжжі.