В УП заявили про тиск з боку Офісу президента: обіцяють наслідки на міжнародному рівні

В УП заявили, що Офіс президента блокує розміщення реклами у виданні та рекомендує спікерам не відвідувати заходи редакції

Головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва заявила, що Офіс президента чинить тиск на редакцію, намагаючись заблокувати розміщення реклами на сайті. Про це вона повідомила в інтерв'ю Інституту масової інформації.

На питання ІМІ про виклики, з якими "Українська правда" зіткнулася у 2024 році, Мусаєва згадала про мобілізацію та тиск з боку Офісу президента.

"Другий виклик, і я можу про це сказати, — це тиск із боку Офісу президента. Вони блокують розміщення реклами різними нашими партнерами та блокують участь представників влади в наших івентах. Тобто ОП обдзвонює потенційних рекламодавців і просить не розміщувати рекламу в “Українській правді” та не приходити на наші заходи", — сказала головна редакторка "Української правди".

За її словами, під час недавнього заходу видання, присвяченого питанням експорту, чотири учасники відмовилися від участі. Мусаєва розцінює це як прояв економічного тиску на редакцію.

Крім того, редакторка повідомила, що власнику "Української правди" надходили пропозиції про продаж видання, які він відхилив. Мусаєва вважає це ще одним проявом тиску на редакцію.

Окрім того, на сторінці "Української правди" у Фейсбуці була оприлюднена заява, щодо тиску на редакцію.

"Ми офіційно заявляємо, що кожна спроба конкретних чиновників із керівництва Офісу президента вплинути на журналістів "Української правди" буде висвітлена публічно та матиме наслідки на міжнародному рівні. Кожна така спроба лише зміцнює нашу мотивацію викривати корупцію та неефективне управління у вищих ешелонах влади", - сказано в заяві.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про скандал довкола "Укрінформу", де Офіс президента ввів "темники".