В Україні звільнили чиновників, близьких да адміністрації Байдена: що сталося

Президент Володимир Зеленський, буцімто, звільнив наближених до Адміністрації Джо Байдена чиновників, повідомляє The Washington Post

За інформаціє The Washington Post, президент України Володимир Зеленський за кілька тижнів звільнив низку високопосадовців, близьких до Адміністрації президента США Джо Байдена.

Виданні підкреслює, що розбіжності між Офісом президента та Білим домом посилилися після візиту держсекретаря Ентоні Блінкена до Києва. Цей візит був також використаний для того, щоб "подвоїти вимоги до України щодо боротьби з корупцією".

Проте Зеленський, за словами чиновників, які були присутні на зустрічі, "розлютився". При цьому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нібито відкинув слова держсекретаря, підкресливши, що Вашингтон перебільшує масштаби проблеми.

Як відзначив колишній член ЦВК Андрій Магера, якщо Офіс президента допустить ще кілька таких демаршів, то з ним просто припинять роботу. Окрім того, Вашингтон може зупинити надання фінансової та військової допомоги.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу президент Володимир Зеленський, буцімто, виглядає роздратованим через ситуацію на фронті. Зокрема, він критикує Сполучені Штати за ненадання вчасної допомоги Україні, а також за те, що президент Джо Байден не має наміру їхати на Глобальний саміт миру. Зеленський прямо заявляв, що кремлівський диктатор Володимир Путін буде аплодувати такому рішенню. Окрім того, відзначалося, що відсутність президента США знизить представницький рівень саміту. Лідери інших країн можуть наслідувати приклад Байдена і не приїхати на саміт.

Окрім того, Україні також дратують регулярні вимогу США не бити по території Росії, зокрема по НПЗ, а тепер і по "ядерному щиту".