В Україні "на вищому рівні багато нервують": чому хочуть показати план перемоги до виборів у США

Віталій Портников закликав показати план перемоги наступному президенту США.

Український журналіст та політичний оглядач Віталій Портников вважає, що президенту Володимиру Зеленському не слід поспішати з планом перемоги, а показати його вже наступному президенту США. За його словами, українське керівництво нервує з приводу виборів у США.

Віталій Портников в коментарях Oboz.ua зазначив, що США найбільш впливовий партнер України у війні проти РФ, тому українська стратегія залежить від позиції Вашингтону, яка своєю чергою залежить від особи в Овальному дому. Як наслідок Портников пропонує план перемоги показати вже новому обраному президенту США.

"Чекати не так багато. В такій війні, яка продовжується і буде продовжуватися роками, навіть якщо в якийсь момент закінчиться війна високої інтенсивності, для чого поки що немає якихось реальних передумов, пів року – це не час. Нам просто потрібно готуватися до результатів виборів США, дочекатися листопада, і не нервувати", – сказав Портников.

Політичний оглядач вважає, що в Україні "на вищому рівні багато нервують" через можливий результат виборів, тому Зеленський планує показати план перемоги одразу трьом особам: президенту США Джо Байдену та кандидатам у президенти Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

"Вже вересень, почекайте 55 днів з цим планом і показуйте його переможцям. Куди ви поспішаєте? За 55 днів все одно докорінним чином нічого не зміниться", – закликав Портников.

Портников наголосив, що майбутні кроки США вже відомі. При перемозі Гарріс буде збережена політика Байдена щодо допомоги Україні. Трамп у випадку президентства буде намагатись закінчити війну переговорами, однак, за словами Портникова, він повинен спочатку знайти підхід до Путіна, адже той не погодиться на умови, які будуть сприятливі для США і не завдадуть удару по Трампу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив про важливе рішення США щодо України, яке, на його думку, вже було прийняте.

Також "Коментарі" писали, що Камала Гарріс отримала потужну підтримку після дебатів з Трампом, яка може змінити хід виборів у США.