Український депутат, який критикував ЗСУ в Курській області, виступив проти заборони УПЦ МП (ВІДЕО)

Депутат Артем Дмитрук не підтримав заборону УПЦ МП в Україні.

Народний депутат Артем Дмитрук, після голосування у Верховній Раді за заборону Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), висловив своє невдоволення.

20 серпня Верховна Рада прийняла законопроєкт №8371 щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, зокрема тих країн, які ведуть військову агресію проти України. "За" законопроєкт, який забороняє УПЦ МП проголосували 265 народних депутатів. 29 народних обранців проголосували "проти", а утримались - 4 нардепи.

Ймовірно одним з тих, хто був проти закону про заборону "московської церкви" став народний депутат Артем Дмитрук. Він після голосування висловив своє невдоволення проскандувавши з трибуни верховної ради підтримку УПЦ МП.

"Віра вічна, віра славна, наша віра – православна!", - викрикнув Дмитрук.

Також Дмитрук заявив, що нібито через заборону УПЦ МП понад 6 млн українців тепер опинились поза законом. Однак, закон набуде чинності через місяць з дня публікації та передбачає, що громади, які належали до УПЦ МП матимуть 9 місяців, щоб розірвати зв’язки з "московською церквою".

Як повідомляв портал "Коментарі", Артем Дмитрук критикує українських військових у Курській області. За його словами, у таких діях українських бійців нібито немає нічого "патріотичного".

Також портал "Коментарі" повідомляв про першу реакцію Росії на заборону УПЦ МП в Україні. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що російська підконтрольна спецслужбам РФ церква є "істинним православ’ям", а українську церкву вона назвала "хибною". Крім того, російські депутати у наративах пропаганди РФ назвали Україну "диктатурою неонацистів", а заборону Московського патріархату "геноцидом православних українців".