Українська влада і тусовка, яка її обслуговує, не живуть війною: що на це вказує

Пристрасті довкола хто їде на конференцію із відбудови України свідчать про те, що влада не живе війною, вважає політтехнолог Сергій Гайдай

Пристрасті навколо того, хто їде або не їде на конференцію з відбудови - яскрава ілюстрація того, що українська влада і тусовка, яка її обслуговує, не живе війною, вважає політтехнолог Сергій Гайдай.

За його словами, у них давно "мир і перемога", а війну і мобілізацію вони залишили для цивільних громадян.

"Яка відбудова, коли у нас війна? Ми вже перемогли? Ворога знищено? Харків, Одесу і інші міста більше не обстрілюють. Енергосистема надійно захищена? Україну закрили парасолькою сучасного всерівневого ППО? Лінії оборони збудовані по всьому кордону і по всім лініям зіткнення? У військах мільйони дронів всіх типів? На фронт ідуть ешелони снарядів? У ЗСУ повно бронетехніки, а небо контролює сучасна авіація? Наші ракети бомблять ворожі тили і російську інфраструктуру? Москва волає про перемир’я бо її війська тікають з фронту? Окупанти полишають Крим?"
- запитує експерт.

На його думку, всі ці відбудовні пристрасті нагадують планування косметичного ремонту дома, дах якого палає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про скандал, який виник довкола конференції із відбудови України, яка вже завтра має відбутися в Берліні. Так от, на неї не їдуть профільні міністри, оскільки після звільнення Олександра Кубракова їх так і не призначили. Більше того, голова уряду Денис Шмигаль не підписав відрядження на поїздку Мустафі Найєму, який очолює агентство із відновлення. Після цього зявилася інформація про те, що Найєм разом із командою подав у відставку.

Згодом Найєм підтвердив цю інформацію і заявив, що уряд протягом останніх восьми місяців блокував роботу агентства.