Ухилянтам будуть відмовляти в сотнях послуг: деталі від міністра юстиції

Ухилянти можуть зіткнутись з проблемами в отримані адміністративних послуг, через можливість держави вимагати військовий квиток.

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що ухилянти зіткнуться з проблемами отримання "сотні, якщо не тисячі" адміністративних послуг. За його словами, при працевлаштуванні, вступі до ЗВО, чи отриманні інших послуг потрібно надавати військово-облікові дані, з чим в ухилянтів можуть виникнути проблеми.

В інтерв'ю Еммі Антонюк для "Це ніхто не буде дивитись" міністр юстиції Денис Малюська розповів, що держава може вимагати документи у військовозобов'язаних чоловіків під час отримання адміністративних послуг. Таким чином, за словами Малюська, українці будуть "з’являтись на радарах держави".

"Це нормальний, правильний, природний процес. Процес триває. Я не можу сказати, що ми повсюдно запровадили такі механізми. Але, на моє переконання, він буде з’являтись все частіше ", - сказав міністр юстиції.

За його словами уряд не буде в цьому питанні запроваджувати реформу, адже сьогоднішнє законодавство передбачає у військовозобов'язаних вимагати військовий квиток. За словами, йдеться про "сотні, якщо не тисячі" послуг.

Таким чином, ухилянти можуть зіткнутись з проблемами при отриманні паспортів, водійських посвідчень, реєстрації місця проживання, працевлаштування, оформлення власності, а також під час вступу до ЗВО.

Міністр юстиції вважає, що більшість документів будуть вимагати при наданні послуг "задля гарного життя" та особистого комфорту військовозобов’язаного, однак вимагати військово-облікові документи, ймовірно, не будуть у сферах пов'язаних з дітьми, сім'єю та критично важливих послугах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп назвав цифру, скільки потрібно мобілізувати військовозобов'язаних до кінця року.

Також "Коментарі" писали про те, що в Україні планують створити військову поліцію, яка зможе шукати ухилянтів та заходити у їх житло.