У Зеленського розповіли, коли в Україні відбудуться вибори

Зеленський наголошує, що усі українці мають мати можливість проголосувати

Вибори в Україні будуть проведені лише після завершення війни, заявив президент Володимир Зеленський. Про це повідомив глава Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв'ю для італійського видання Corriere della Sera. Президент наполягає, що виборче право повинні мати всі військовослужбовці та біженці за кордоном, а наразі всі ресурси спрямовані на оборону країни.

Єрмак також торкнувся участі північнокорейських військових у бойових діях на боці Росії, зазначивши, що їх, імовірно, перекинуть на Курський напрямок. Глава ОП також позитивно оцінив нещодавню зустріч з Дональдом Трампом і зазначив, що українська влада не має побоювань щодо його можливого повернення до влади у США.

Щодо перспектив переговорів із Росією, Єрмак наголосив, що Україна категорично проти заморожування конфлікту й прагне повного припинення війни, а також повернення територій у кордонах 1991 року.

Він підкреслив важливість міжнародної підтримки та повідомив, що Україна підписала десятки двосторонніх безпекових угод, що передбачають сприяння вступу до НАТО у найближчі роки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про Єрмак розповів про звільнення Залужного й Кулеби. Голова Офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. За його словами, рішення було прийнято з огляду на "внутрішні міркування".

Єрмак зазначив, що під час перших днів повномасштабного вторгнення Росії до України в Києві залишилася "лише невелика група людей", яка продовжувала працювати безперервно.