У ВР запідозрили, що уряд остаточно передає свої повноваження Офісу президента

У Верховній Раді після заяв на звільнення від міністрів поцікавилися чи залишилися в Україні спроможні інституції

Звільнення керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького, що відбулося, за визнанням незалежних членів Наглядової ради, під тиском та ще й у такий критичний час для енергетичної системи, виглядає як свідоме шкідництво для енергетичної безпеки держави і пряме перешкоджання євроінтеграції (бо цілковито знищена реформа корпоративного управління та зруйновано довіру партнерів у царині взаємодії з відновлення енергосистеми), заявила нардеп Іванна Климпуш-Цинадзе

"Це все, що потрібно знати про "мудрість" керманича нашої держави. Вперше інформація про придушення Кудрицького до відставки з'явилася як витік із засідання Ставки), - відзначила нардеп.

За її словами, жодні листи партнерів, включно з пані послом Євросоюзу в Україні, та складання повноважень незалежних членів Наглядової ради не привели до тями наших короткозорих самовпевнених діячів, додала народна обраниця.

"А тут іще купа міністрів заяви про звільнення написали синхронно. Це вже остаточне передавання повноважень уряду в ОПУ? Чи ще далі продовжуватимуть робити вигляд, що в державі є якісь спроможні інституції?" - запитує Іванна Климшуш-Цинадзе.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що три міністри написали заяви на звільнення. За його словами, у парламент надійшли заяви від міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Камишіна О.М, міністра юстиції України Малюськи Д.Л., а також міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Стрільця Р.О.

Окрім того, як повідомив Стефанчук, заява про звільнення надійшла від Голови Фонду державного майна України Коваля В.С.