У ВР відреагували на удар по військових під час шикування і шокували заявою

У ВР стверджують, що шикування військових під час війни відбуваються постійно

Аналітики проекту DeepState опублікували кадри удару російськими Іскандерами по місцю збору або шикування на відкритій місцевості Сил Оборони біля Бездрика на Сумщині.

"Знову підтверджене скупчення / шикування (DeepState). Знову удар ракетою. Кажу ж, шикування відбуваються постійно! Якщо сам Сирський шикує на третьому році повномасштабного вторгнення, то його підлеглі не бачать у цьому нічого такого. Як і з російським громадянством та родичами: якщо у нього батьки росіяни і все ще в Росії, то що такого в тому, щоб призначити Гладкого на високу посаду, коли в того дружина з російським паспортом? І це лише один випадок, який став публічним, таких багато! І що такого в тому, щоб Содолю нагородити Труханова чи Залужному писати дисертацію у Ківалова?" - відзначила у Фейсбуці нардеп Мар’яна Безугла.

За її словами, мова йде про культуру, яка досі ментально не відірвалась від Росії.

"Генерали у нас зараз ментально не зовсім наші (в більшості, звісно, що не всі)! Вони — переважно криве дзеркало ворога, і так само приймають рішення. Ворог їх читає. На жаль, і щодо Курщини побачите. А військо вже інше. Ми інші. Розрив наростає з кожним днем", - заявила нардеп.

Нагадаємо портал "Коментарі" розповідав, що аналітики проекту DeepState опублікували кадри удару про місцю шикування українських військових в Сумській області. Видання відзначає, що відео було опубліковане 4 вересня на багатьох пропагандистських ресурсах, де видно момент удару Іскандерами по скупченню наших бійців на відкритій місцевості. "Тільки зараз нам стало відомо про деталі даної трагедії. Озвучувати підрозділ та кількість втрат ми не будемо, але подібне не повинно повторюватися", - вказали аналітики видання.