У ВР склали рейтинг популярності нових міністрів: хто набрав найбільше голосів під час голосування

У Верховній Раді призначили нових міністрів, Железняк склав рейтинг їх популярності серед нардепів

Засідання 5 вересня народні депутати присвятили звільненню міністрів, які написали заяви на звільнення та призначення на їх місце нових очільників міністерств.

Народний депутат Ярослав Железняк склав своєрідний рейтинг популярності нових міністрів серед депутатів на основі голосування за них. Безперечним лідером є новий міністр закордонних справ Андрій Сибіга, а аутсайдером – Матвій Бідний.

Рейтинг міністрів за кількістю голосів всього:
Сибіга МЗС - 258 голосів
Калмикова МінВет - 256
Стефанішина МінЄС та МінЮст - 253
Точицький МінКуск - 252
Коваль МінАгро - 251
Сметанін МінПром - 247
Гринчук МінЕко - 246
Кулеба МінВідновлення - 240
Бідний МінСпорт - 239

Окрім того, Железняк проаналізував популярність нових міністрів серед депутатів монобільшості. Тут теж впевнено тримає лідерство Сибіга, а от Олексій Кулеба є явним аутсайдером.

Сибіга МЗС - Cлуга 194
Точицький МінКуск - Cлуга 193
Калмикова МінВет - Cлуга 193
Гринчук МінЕко - Cлуга 191
Сметанін МінПром - Слуга 191
Коваль МінАгро - Слуга 191
Стефанішина МінЄС та МінЮст - Cлуга 189
Бідний МінСпорт - Cлуга 189
Кулеба МінВідновлення - Cлуга 167

"Ось виходить жодне голосування не набрало від Коаліції навіть 200 голосів. Результат як то говорять на табло", - відзначив Железняк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати призначили на посаду глави МЗС Андрія Сибігу. У ВР говорять, що він на комітеті з запалом говорив і про стратегічні речі, і мало відомі назагал речі, як потребу змінити закон про міжнародні договори, про "ліквідацію" усієї договірної бази з РФ, Білоруссю та СНД одним правовим "ударом" (рішенням), бо ми тупцюємо над цим щодня вже два з половиною роки, і про запровадження в дипломатичному протоколі та церемоніалі українських традицій і елементів.