У ВР сказали, що має зробити Путін, щоб підтвердити готовність до переговорів

Росія може припинити війну в Україні і показати готовність до переговорів, для цього просто треба вивести війська

Частина українського плану перемоги може стати відомою країнам, таким як Індія та Китай, але документ може містити таємні пункти, повідомив в ефірі Freedom голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці Олександр Мережко.

На його думку, деякі загальні положення плану можуть бути оприлюднені, але не виключено, що частина інформації залишиться таємною.

Нардеп нагадав, що Китай є необмеженим партнером агресора і, за деякими даними, ділиться розвідданими з Росією.

“Тому недоречно надавати секретну частину такого плану перемоги, якщо ця секретна частина існує”, — підкреслив політик.

Щодо Індії, Мережко зазначив, що хоча країна купує значні обсяги російських енергоресурсів, вона все ж належить до демократичних держав і позиціонує себе як найбільшу демократію світу.

Політик також підкреслив, що останнім часом спостерігається певне потепління відносин між Індією та США, які є головним союзником України. США прагнуть вплинути на Індію, аби вона менше підтримувала Росію і більше дотримувалася демократичних цінностей та міжнародного права.

Щодо Росії, Мережко зазначив, що кремлівський диктатор Володимир Путін не бажає чесних переговорів.

"В основному все залежить від Путіна — в тому плані, що він дуже легко може припинити агресію і вивести свої окупаційні війська з України. Таким чином він показав би, що дійсно зацікавлений у мирі. Але ми поки цього не бачимо. І з того досвіду, який ми маємо, я маю на увазі Мінський переговорний процес, бачимо, що Росія не поважає основоположний принцип переговорів — принцип добросовісності", - відзначив Мережко.

За його словами, РФ використовує тему перемовин або в пропагандистських цілях, або для прикриття будь-яких провокацій, зокрема збройних провокацій проти України.

"Тому говорити серйозно про готовність Росії до переговорів і особисто Путіна сьогодні дуже малоймовірно”, — підкреслив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни повинні бути зацікавлені у формулі перемоги України.