У ВР розповіли, як знайти необхідні гроші для армії, звільнивши одну категорію військових

В армії є військові, які там не повинні бути, але їм платять зарплату, харчують і забезпечують всім необхідним

Україні не вистачає 500 млрд гривень на фінансування армії, і ці гроші, каже нардеп Олексій Гончаренко, влада хоче вибити з українських громадян.

При цьому нардеп на одному прикладі показав, як і де можна знайти необхідні гроші.

За його словами, в армії знаходяться щонайменше до 10% військовослужбовців, які взагалі там не мають бути. Це, каже політик, люди з хворобами, так ще й більшості за 50 років. Якщо у нас армія близько мільйона, то таких грубо кажучи 100 тисяч, відзначив Гончаренко.

"Скільки ці 100 тисяч коштують державі? Вони не отримують бойових, але їх забезпечення 20 тисяч грн на місяць. Множимо на 12 місяців - 240 тисяч грн їхня річна зарплата. Може бути і більше, бо я не враховую інші виплати. Харчування - 130-140 грн на день. Множимо на 365 днів = ще 50 тисяч грн харчування. Тобто, вже маємо близько 290 тисяч грн. Плюс інші видатки (форма, захист і тд)", - розповів нардеп.

Тобто, за його словами, щонайменше один такий військовий обходиться державі в 400 тисяч грн на рік. Тепер, каже нардеп, множимо на 100 тисяч таких військових і маємо 40 млрд гривень.

"Цих 100 тисяч людей можна просто відпустити. І ці люди прийдуть і будуть працювати на економіку. І створювати мільярди податків, які підуть в державний бюджет. І тепер рахуйте, скільки ми ще могли б зекономити, якби в когось була на плечах голова", - додав Гончаренко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова бюджетного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев вважає, що народних обранців мало часу на збільшення бюджету та ухвалення необхідних податкових змін. Вже наприкінці вересня можуть виникнути проблеми із грошима для військових.