У ВР розповіли про рішення головкома, яке наблизило Україну до безодні

З армії звільняють командирів, які говорять незручну правду і захищають свої бійців

80-та бригада десантно-штурмових військ (ДШВ) є однією з найефективніших бригад у ЗСУ. Еміль Ішкулов підібрав колектив, налаштував управління та має сталі результати бою, відзначила нардеп Мар’яна Безугла. За її словами, під звільнення він потрапив тоді, коли заявив, що нереалістично виконати завдання, які поставили перед його бригадою.

Як каже нардеп, навіть публічне звернення бійців з вимогою не звільняти Ішкулова, не допомогло. Безугла каже, що командування ДШВ "змусили опублікувати казочку про підвищення, яке планувалося", оскільки ситуація набуває розголосу, комбрига не відправляють в невідомість, а дають штабну посаду в Командуванні ДШВ.

При цьому у ДШВ заявили, що заяви про те, головком Олександр Сирський, буцімто, прагне нівелювати бренд окремого роду військ та зрівняти його зі своєю піхотою, є російською ІПСО.

"Зазначу, що в цій всій історії мав місце яскравий "прогин" Командувача ДШВ Скиб’юка, який не тільки не відстояв комбрига, а й згодився опублікувати брехню. Вже не знаю, чим там йому Сирський погрожував. Що знаю точно, в ДШВ таке не поважають", - відзначила нардеп.

За словами Безуглої, головком Сирський "бреше і змушує брехати підлеглих", не поважає правду та вважає своє бачення непогрішним і єдино правильним.

"Тобто, культура брехні не тільки не послаблюється, а посилюється. Звільнення Ішкулова, яке вдалося, в той час, коли комбриг 59-ї бригади залишається на місці, наприклад, наблизило нас ще на крок до безодні. Це черговий сигнал керівникам у війську, що легше збрехати, ніж сказати незручну правду, і що ніякі твої заслуги та ефективне керування не вбереже від примх військового керівництва. Немає критеріїв. І ніхто не захистить", - додала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що полковник Еміль Ішкулов стримано відреагував на свої звільнення і подякував своїм бійцям за шалену підтримку.