У ВР пояснили, чому Україна не може припинити транспортування російського газу

Народна депутатка назвала причину, чому Україна не може припинити транзит російського газу.

Народна депутатка та голова підкомітету Верховної Ради з питань енергетичної безпеки Вікторія Гриб заявила, що Україна не може відмовитись від транзиту російського газу своєю територією через західних партнерів.

Вікторія Гриб виступила в ефірі "Новини.LIVE" та заявила, що Україна не може припинити транспортування газу з Росії.

"Просто припинити сьогодні транспортування газу, як на мене, неможливо. Тому, нам, на превеликий жаль, приходиться дивитись на ситуацію, яка відбувається у світі. Ми не єдині. Так, ми воюємо, ситуація просто жахлива, і я вважаю, що нам все ж так необхідно й далі працювати з нашим партнерами. Нам необхідно дивитись яка ситуація складається зараз в Європі", - сказала Гриб.

За її словами, припинення транзиту російського газу через Україну було б справедливим рішенням, однак Україні потрібно зважати на країни, які допомагають у війні проти Росії.

"Хто допомагає нам? Нам допомагають наші європейські колеги. Нам допомагають наші канадські, американські колеги. Якщо ми не будемо радитись і будемо робити тільки так, як зручно нам, як буде справедливо… я вважаю, що це було б справедливо зараз – припинити транспортування газу. Але ми не самі і нам необхідно дивитись в майбутнє тому числі", - розповіла народна депутатка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі відреагували на рішення України не продовжувати договір з РФ про транзит газу.

Також "Коментарі" писали, що у Європі визнали велику помилку щодо Росії про імпорт російського газу. Однак країн ЄС знову впадають під нову залежність.