У ВР підтвердили великий обман він держави: куди ТЦК відправляє людей із рекрутингових центрів

У ВР підтвердили інформацію, що ТЦК часто людей із рекрутингових центрів відправляють не туди, куди вони хотіли потрапити

Народний депутат Соломія Бобровська підтвердила інформацію про те, що останнім часом з’явилося багато скандалів, коли людей із рекрутингових центрів відправляють не в ті бригаді, і не на ті посади, які вони собі вибрали.

"Бригади чесним способом рекрутували чоловіків, своїми зусиллями дали відношення, щоб попасти до них до частини. Але дуже часто так трапляється, що ТЦК розподіляє цих людей на пріоритетні бригади, які спущені за наказом Генштабу. Це означає, що як кажуть в народі, крадуть людей. Коли людина приходить з відношенням одним, але попадає в іншу бригаду на іншу посаду. І це виходить такий величезний обман від держави", - повідомила в коментарі Суспільному Бобровська.

При цьому вона відзначила, що протягом останніх тижнів було багато скандалів з цього приводу. Наприклад, легендарний батальйон "Вовки Да Вінчі" вийшов із заявою, в якій сказано, що якщо ТЦК не припинить такі дії, то вони закриють всі свої рекрутингові центри, бо немає сенсу їх тримати.

У Фейсбуці Бобровська додала, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка надає право військовим частинам проводити мобілізацію резервістів та військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити – без посередництва ТЦК СП. При цьому, за її словами, станом на сьогодні ще немає переліку бригад військових частин, які матимуть право самостійно направляти добровольців на ВЛК і набирати їх на службу. Будемо чекати цього переліку та відштовхуватися від нього, сказала Бобровська.

При цьому вона підкреслила, що такі знані бригади і батальйони, як "Вовки да Вінчі", Третя штурмова, "Хартія", "Азов" для ТЦК не є пріоритетними, і вони можуть доукомплектуватися виключно через роботу рекрутингових центрів. За словами Бобровської, ТЦК в першу чергу комплектують Сухопутні війська.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР пропонують знизити мобілізаційний вік до 20 років.