У ВР підтвердили чутки про ймовірну відставку Буданова: які до нього претензії

У Верховній Раді підтвердили інформацію про те, що в Офісі президента розглядають можливість відставки Буданова та Умєрова

В Офісі президента Володимира Зеленського розглядають можливість звільнення керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, а також інших високопосадовців, зокрема про це в інтерв'ю Radio NV повідомив секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки нардеп Роман Костенко.

За його словами, наразі існує інформація не лише про потенційну відставку Буданова, але й про можливу заміну міністра оборони Рустема Умєрова.

"Але протягом всього часу в Офісі приймаються іноді рішення вже на 100%, а потім вони якось змінюються. І потім вже ми бачимо кадрове рішення, про яке ніхто не говорив", - відзначив нардеп.

Костенко також підкреслив, що у Буданова складні стосунки з Офісом президента, зокрема через його популярність та високий рівень довіри у суспільстві.

"Я бачу, що в ОП стосунки непрості з усіма, хто має якусь впізнаваність, хто має якесь хороше ставлення і авторитет у суспільстві. До цих людей відразу є претензії - по службі і загалом", - підкреслив нардеп.

Водночас він наголосив, що робота ГУР під керівництвом Буданова виконується успішно. За його словами, оборонний комітет Верховної Ради постійно співпрацюємо з Головним управлінням розвідки, і його досягнення очевидні. Буданов звітує перед комітетом, хоча напряму підпорядковується міністру оборони та президенту, додав нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що знову з’явилися чутки, що нібито очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова планують звільнити. Формально, йому нібито готують "підвищення", а саме переведення в заступники до головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.