У ВР підтримали зниження мобілізаційного віку: зі скількох років треба йти на фронт

Окремі народні депутати підтримують зниження мобілізаційного віку до 18 років

В Україні слід знизити мобілізаційний вік, оскільки молодь є більш мотивованою та здатною ефективніше виконувати бойові завдання, заявив народний депутат Олександр Юрченко в ефірі програми "Новини. LIVE".

За його словами, якщо не знизити мобілізаційний вік, Україна може втратити державу.

"Хто реальні воїни? Це не чоловіки 45 років, вони мотивовані, але у них і проблеми зі здоров'ям, і відповідальність якась і діти", - говорить нардеп.

Окрім того, Юрченко зазначив, що саме молоді люди є найкращими бійцями, оскільки вони краще виконують бойові завдання. Він поставив під сумнів існуючі обмеження, порівнюючи їх із віковими критеріями для інших прав і обов'язків.

"Чому алкоголь у нас продають з 21 року? Чому всі права людина набуває в набагато меншому віці, ніж мобілізаційний ресурс? А обов'язки, які покладають на нього, - мають бути з 30. Може з 50 років давайте мобілізувати? Найкращі воїни - це молоді люди. Вони і є найбільш мотивованими", - відзначив народний депутат.

Юрченко також прокоментував ситуацію з ухиленням від мобілізації, назвавши її наслідком державної політики останніх 30 років. На його думку, держава не зробила належних кроків, щоб кожен чоловік усвідомлював свої обов'язки перед країною, адже захищаючи Україну, він захищає своїх рідних.

"Це надважливо. На жаль, у нас мобілізаційний ресурс менший, ніж у ворога", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сергій Лещенко повідомив про те, що Сполучені Штати, буцімто, тиснуть на Володимира Зеленського у питанні зниження мобілізаційного віку до 18 років. Лещенко зазначає, що американці порівнюють ситуацію в Україні з війною у В'єтнамі, під час якої США призивали на службу юнаків з 19 років. Саме тому американські політики не розуміють, чому в Україні досі не мобілізують молодь віком від 18 до 25 років. Втім, нібито Зеленський категорично проти того, щоб знижувати мобілізаційний вік і відправляти на фронт молодь, починаючи з 18 років.