У ВР назвали війну на Близькому Сході проблемою: як вплине на допомогу Україні

Через війну в Ізраїлі увага світу тепер не з Україно, і це є проблемою, вважають у ВР

Ситуація на Близькому Сході для України тепер є проблемою, адже увага перемикається з війни, до якої світ звик, на нову, вважає нардеп Володимир Ар’єв. При цьому, він вважає, що на Близькому Сході буде гаряче.

"І наші основні партнери перенесуть акценти туди. Тому, якщо в нашій війні не станеться чогось екстраординарного і помітного для світових ЗМІ, повільне просування рашистів і втрати нових містечок на Донбасі будуть тонути в інформаційній хвилі нового оберту війни між Ізраїлем і частиною мусульманського світу. А це впливатиме і на швидкість прийняття необхідних для нас рішень, без яких буде важко", - говорить нардеп.

На його думку, єдиним виходом для України за таки умов припинити бути залежною від хиткої світової конʼюнктури і ставати максимально автономною, як це колись зробив оточений неприятелями Ізраїль. Нардеп каже, що повинні бути пріоритети в обороні і відповідальне керівництво, особливо на етапі виживання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що речник Армії оборони Ізраїлю повідомив, що 1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю 180 ракет. За його словами, Ізраїлю вдалося збити більше частину ракет. Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван назвав атаку Ірану неефективною. Він заявив, що в Ізраїлі немає загиблих внаслідок ворожої ракетної атаки. У Білому домі також заявили, що кораблі ВМС США брали участь у відбитті іранської атаки. Як повідомило іранське агентство IRIB, під час ударів по Ізраїлю Іран вперше використав гіперзвукові ракети. Найбільш далекобійною іранською ракетою є Shahab 3, яка може пролетіти 2000 кілометрів.