У Верховній Раді засмутили прогнозом щодо закінчення війни з Росією

Війна не закінчиться тільки тому, що цього хоче України, чи тому, що суспільство втомилося від неї

Народний депутат Богдан Яременко, коментуючи план перемоги президента Володимира Зеленського, визнав, що в ньому немає того, чого хотіли б побачити багато українців.

"В плані немає того, що хотіли б побачити втомлені війною українці, вони хочуть побачити план з пунктами, підпунктами, датами виконання і виконавцями, щоб наприкінці вони знову їздили в Хорватію чи Єгипет", - відзначив нардеп.

При цьому він вважає, що такий план із чіткими термінами виписати просто неможливо.

"Немає такого плану. Війна закінчується не тоді, коли цього хочемо ми, а коли з цим погодився наш ворог. Тому наш детальний план - це закон про мобілізацію, це закони про підвищення податків, а точніше зміни до цих і багатьох інших законів (які не подобаються депутатам, які за них голосують не меншою мірою, ніж решті громадян), покликані віднайти ресурс для ведення війни. Адже правду нікуди подіти та й не потрібно ховати - немає такого плану, де війна і кровопролиття закінчуються лише тому, що ми хочемо чи стомились", - заявив Яременко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський презентував у Верховній Раді план перемоги України, виконання якого у значній мірі залежить від підтримки союзників. Саме тому, частина експертів та політиків назвали план перемоги нереалістичним для виконання, підкреслюючи, що Україну в НАТО у найближчій перспективі точно не запросять. Саме тому з’явилася думка про те, що після провалу "плану перемоги" нібито з’явиться "план миру", який нібито уже розробляють на основі мінських та стамбульських домовленостей.