У США Зеленський наполягатиме на двох питаннях

За інформацією Bloomberg, у США Зеленський добиватиметься запрошення до НАТО та гарантій постачання зброї.

Президент України Володимир Зеленський підштовхуватиме президента США Джо Байдена до того, щоб той дав свою офіційну згоду на вступ України до НАТО і взяв на себе зобов'язання щодо постійних постачань сучасної зброї в рамках "переможного плану" президента України щодо припинення війни з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство Bloomberg.

Очікується, що Зеленський представить план Байдену, який також потребує чіткого шляху до членства в Європейському Союзі, а також інших економічних та безпечних домовленостей, коли вони зустрінуться у Вашингтоні 26 вересня. ЗМІ зазначає, таку інформацію розповіли люди, знайомі із ситуацією, які попросили не називати їхніх імен, оскільки інформація є конфіденційною.

Bloomberg пише, що український лідер описав план того, як змусити російського диктатора Володимира Путіна шукати миру. Київ також стурбований тим, що припинення вогню без таких гарантій дозволить Росії вільно завдати нового удару після переозброєння.

ЗМІ зазначає, що перед тим, як вирушити до США президент України сказав, що "план перемоги" допоможе привести до його раніше представленого "мирного плану", який включає повне виведення військ Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Politico про війну в Україні: у Байдена зволікають із доленосним рішенням.

Також видання "Коментарі" повідомляло – план перемоги: яке рішення Зеленський чекає від Байдена наприкінці його президентства.

Раніше "Коментарі" писали – план перемоги готовий: Володимир Зеленський відповів, чи піде на заморожування війни.