У Раді відповіли на ультиматум Грузії про "нормалізацію відносин"

Давид Арахамія заявив, що для "нормалізації відносин" Грузія має випустити із в'язниці Саакашвілі

Глава провладної фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відкинув вимогу влади Грузії видати їй чиновників часів Міхеїла Саакашвілі, які зараз працюють в українській владі. Як повідомляє портал "Коментарі", свою позицію Арахамія оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

"Прокремлівська влада Грузії висуває якісь вимоги щодо видачі наших громадян для "нормалізації відносин", – зазначив Давид Арахамія.

Парламентар додав, що для справжньої "нормалізації" Грузія має випустити з в'язниці та повернути українського громадянина Міхеїла Саакашвілі; припинити пряме авіасполучення з РФ; та припинити допомагати Росії ухилятися від санкцій.

"Тоді і нормалізація відносин відбуватиметься легко", – підсумував голова фракції "Слуга народу".

Зазнач, у понеділок грузинський уряд заявив, що для "нормалізації відносин" українська влада має видати Грузії "злочинців, які зараз обіймають високі посади в її адміністрації".

Серед них він згадав Зураба Адеїшвілі – колишнього міністра юстиції Грузії, який зараз працює заступником генпрокурора України, та Георгія Лорткіпанідзе, якого нинішнє Тбілісі звинувачує у причетності до незаконного перетину Міхеїлом Саакашвілі державного кордону. Грузинська влада неодноразово намагалася оголосити Адеїшвілі у міжнародний розшук. Нещодавно вони обурилися його присутністю у німецькому Бундестазі у складі делегації з України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Грузії скандал через ікону зі Сталіним у православному соборі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Путін отримав щедрий подарунок на окупованій території Грузії.