Топ 5 політиків, яким українці довіряють найменше

У рейтингу політиків з найбільшою недовірою присутні колишній президент, експрем'єр та інші депутати Верховної Ради.

Згідно з останніми даними соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, рівень недовіри до деяких українських політиків залишається досить високим. Це стосується представників як чинної влади, так і опозиції. Нижче наведені показники політиків, які отримали найвищі рівні недовіри серед українців.

Юрій Бойко

Згідно з опитуваннями Центру Разумкова, народний депутат Юрій Бойко очолив список політиків, яким найбільше не довіряють українці. Зокрема, 79,3% респондентів висловили йому недовіру, і лише 4,5% зазначили, що довіряють йому. Баланс довіри та недовіри становить -74,8%, що свідчить про надзвичайно низький рівень підтримки серед населення.

Юлія Тимошенко

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко також потрапила до списку політиків із високим рівнем недовіри. Згідно з опитуванням, 78,6% українців не довіряють їй, тоді як довіру висловили лише 13,5%. Баланс довіри/недовіри становить -65,1%, що підтверджує збереження негативного ставлення до політика.

Петро Порошенко

Колишній президент Петро Порошенко отримав показник недовіри у 68,3%, тоді як 22,8% опитаних все ж довіряють йому. Баланс довіри/недовіри становить -44,5%. Це свідчить про досить розділену думку щодо його політичної діяльності, хоча рівень недовіри все ще перевищує рівень підтримки.

Мар'яна Безугла

Народна депутатка Мар'яна Безугла також отримала високий рівень недовіри — 64,4%. Позитивно оцінюють її діяльність лише 9,9% респондентів, а баланс довіри/недовіри складає -54,5%.

Андрій Єрмак

У керівника Офісу президента Андрія Єрмака 61,9% рейтингу недовіру, тоді як 21,3% довіряють його діяльності. Баланс довіри/недовіри становить -40,6%.

Наприклад у президента Володимира Зеленського позитивний балан довіри/недовіри, який становить – 9,7%. Йому недовіряє 41,5% українців, однак довіряє більшість – 51,2.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, кому з державних та суспільних інститутів українці найменше всього довіряють.

Також "Коментарі" писали про результати опитування, чи вірять українці у перемогу у війні.