Стало відомо, яке доручення Зеленський дав уряду, щоб українці отримали полегшення зі світлом

Україна робить все для того, щоб російські спроби шантажувати Україну теплом та світлом провалилися, повідомив Володимир Зеленський

Президент Зеленський провів нараду, яка цього разу була присвячена тільки одній темі, яка хвилює абсолютно кожного українця, мова йде про проблеми в енергетиці.

Як повідомив Зеленський він заслухав доповіді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики Германа Галущенка, голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова та командувача Повітряних сил Миколи Олещука.

"Рішенням Ставки доручили уряду розробити умови, що спростять для людей встановлення сонячних панелей та акумуляторів. З податковими та митними пільгами, спеціальними кредитними програмами", - повідомив президент.

Окрім того, він підкреслив, що очікує від Кабміну стратегії розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації на рівні держави. За його словами, абсолютно всі громадські та адміністративні будівлі повинні бути обладнані енергоощадними технологіями.

Також Зеленський підкреслив, що сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії якнайшвидше мають з'явитися в кожній школі та у кожній лікарні. Очільник України додав, що обласним військовим адміністраціям доручили проконтролювати це на місцевому рівні.

"Ми активно готуємося до наступного опалювального сезону. Відновлюємо те, що можна відновити, будуємо комплексний захист з інженерних споруд, систем РЕБ та ППО. Працюємо з партнерами над додатковими системами Patriot", – підкреслив Зеленський і додав, влада все робить для того, щоб російські спроби шантажувати Україну теплом та світлом провалилися.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за попередженням "Енергоатому" відключень світла стане більше.