Стало відомо, що проситиме Зеленський у Байдена під час персональної зустрічі

Зеленський під час персональної зустрічі з Байденом проситиме не тільки надати дозвіл на завдання ударів вглиб Росії

Прес-секретар Володимира Зеленського повідомив, що під час візиту до США президент України матиме дві зустрічі з Джозефом Байденом: одну на полях Генеральної асамблеї ООН, а іншу – тет-а-тет. Під час другої зустрічі лідери обговорюватимуть ключові питання, пов'язані з війною між Росією та Україною.

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю для 24 Каналу розповів, що серед обговорюваних тем буде дозвіл на використання західної зброї для ударів по території Росії та презентація плану перемоги України.

Подоляк наголосив, що Україні необхідно не тільки офіційний дозвіл на удари по Росії, але й достатня кількість озброєння з дальністю дії 500-700 кілометрів. Існує ризик, що проросійські політики можуть маніпулювати темою дозволів, стверджуючи, що, попри отримані дозволи, ситуація на фронті не змінилася. Однак важливо розуміти, чи має Україна необхідні ресурси для реалізації таких ударів, відзначив радник голови ОП.

Також Україна має намір надіслати кілька важливих сигналів на міжнародну арену, зазначив Подоляк. Серед них, зокрема, про те, що співпраця з Росією є токсичною, і всі глобальні компанії мають відмовитися від будь-яких зв’язків з цією країною. Це може суттєво вплинути на позицію нейтральних країн, зокрема Індії та Китаю. Також, каже Подоляк, компанії з нейтральних країн мають бути попереджені про можливі додаткові санкції у випадку співпраці з Росією.

Окрім того, на думку радника голови ОП, Україна повинна отримати чіткий сигнал про майбутній вступ до НАТО, що підтвердить її суверенітет і право приєднуватися до альянсів.

До того ж Україна вкотре намагатиметься пояснити Заходу, що мир це не заморожування конфліктів, не домовляння з Росією, не поступки територіями і не відтягування нової хвилі агресії.

"Ми розуміємо мир, як можливість жити безпечно в своїй країні. Росія та інші країни, які пропонують негайне припинення вогню, розуміють мир, як можливість нас вбивати", - додав Подоляк.

За його словами, лише чіткі сигнали, такі як економічний тиск, політична підтримка у вигляді запрошення до НАТО, дозвіл на військові операції у рамках міжнародного права та достатня кількість зброї, можуть забезпечити логіку миру для України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Байден збирає термінову зустріч у форматі Рамштайн.