Стало відомо, коли закриють телемарафон "Єдині новини"

В Україні не планують закривати телемарафон "Єдині новини"

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький заявив, що телемарафон "Єдині новини" триватиме до закінчення війни. За його словами, основне завдання телемарафону - розбивати російську пропаганду.

Микола Точицький в інтерв’ю "Голосу Америки" розповів, чи будуть в Україні скасовувати телемарафон "Єдині новини". Як пояснив міністр культури та стратегічних комунікацій, наразі телемарафон потрібен, як засіб для боротьби з російською пропагандою.

"Поки є війна, нам потрібен Єдиний марафон. Він потрібен для того, щоб ми робили єдині підходи, які будуть розбивати пропаганду, яку робить Російська Федерація стосовно нас", - сказав Точицький.

Міністр культури та стратегічних комунікацій наголосив, що "Єдині новини" можуть бути майданчиком на якому будуть проговорювати та руйнувати російські наративи, які Кремль закладав на різних етапах розвитку України.

"Нам дуже важливо створити справді стратегічній комунікації сьогодення, не лише для зовнішнього світу, а й всередині. І без реального обговорення процесів, які відбуваються, буде доволі складно виграти цю війну", - пояснив Точицький.

"Індекс медіаграмотності української аудиторії" виявив, що у 2024 році формат телемарафону виправданим вважає 41% респондентів, тоді як у попередньому дослідженні показник становив 58%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського пояснили, чому не можуть відмовитись від телемарафону "Єдині новини".

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців довіряють телемарафону.