Ситуація критична: від Стефанчука вимагають терміново скликати засідання Верховної Ради

Народний депутат Олексій Гончаренко вимагає від спікера Руслана Стефанчука негайно скликати засідання Верховної Ради, щоб максимально оперативно відреагувати на ситуацію із безпекою, яка склалася в Україні

Народний депутат Олексій Гончаренко вимагає, щоб спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук негайно скликав засідання Верховної Ради.

"Через наступ росіян ми маємо терміново реагувати на безпекову ситуацію",
- заявив Гончаренко.

На його думку, на це засідання мають прийти Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, командувачі ДПСУ, НГУ, премʼєр Денис Шмигаль і міністр оборони Рустем Умєров.

"Вони мають прозвітувати про ситуацію і які наші дії. Ну і як так сталось, що не було фортифікацій на Харківщині. Чого ми чекаємо?"
- відзначає нардеп.

При цьому він не розуміє, де інші народні депутати і чим вони зайняті у робочий день і ніяк не реагують на ситуацію, що склалася в країні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Харківські області росіяни розпочали свій наступ п’ять днів тому. Вони зуміли захопити села в сірій зоні, та довкола Вовчанська. За самий Вовчанськ ідуть важкі бої. Ситуація критична. Місто на 85% зруйноване ворогом, іде евакуація місцевого населення.

Окрім того, як повідомили в Міноборони, ворог таки зумів зайти на околиці міста малими піхотними групами і там закріпляється. У місті ідуть бої. При цьому військові зуміли зупинити першу танкову атаку окупантів і знищити два ворожих танки у самому місті.

В Міноборони стверджують, що у Вовчанськ прибули боєздатні резерви, які допомагають тримати місто.

Разом з тим, в Генштабі повідомили, що наразі ворог не веде активній дій у Харківській області, а намагається закріпитися на захоплених позиціях та провести перегрупування. Окрім того, там розповіли, що загарбники з початку наступу на Харківську область зазнали значних втрат. Зокрема, там стверджують, що починаючи з 10 травня, військові вбили або поранили 615 окупантів.