Силовики масово окрім зарплат отримують ще пенсії: цифри, що шокують

Силовики та держслужбовці виходять на пенсії за спецзаконом чи оформлюють інвалідність, як результат бюджет витрачає мільярди гривень на ці виплати

Після скандалу з "інвалідами в погонах" правоохоронці самі того не усвідомлюючи, запустили хвилю, яка охопить кожне з силових та державних відомств у країні. Після засідання РНБО до кожного пенсійного фонду країни було направлено запит на звірку діючих співробітників правоохоронних та інших державних органів, які отримують пенсії. Як каже військовий Денис Ярославський, що інформація, яка надходить до нього, шокує.

Він навів цифри, які, за його словами, можуть мати незначну похибку.

Так ось, згідно з даними Ярославського, 60% усіх чинних правоохоронців віком від 38 років отримують пенсії за спеціальним законом. До 2014 року – 20 років вислуги, після 2014 року – 25 років вислуги. Крім того, як каже військовий, 70% працівників прокуратури віком 38+ років також є пенсіонерами. При цьому, додає він, 30% чинних держслужбовців, які підпадають під цей закон, також отримують пенсії.

"Якщо прокурор, силовик чи держслужбовець відпрацював належний термін і отримує законні виплати, я не маю до цього претензій ні з моральної, ні з юридичної точки зору. АЛЕ! Найо*уївші пішли далі... Через проплачені судові рішення вони збільшували свій пенсійний стаж. Наприклад, навчання в інституті їм зараховували за рішенням суду не з коефіцієнтом 0.5, а 1 до 1. Такі ж норми застосовувалися до інших процесів. Були випадки, коли кадровики нараховували собі пенсійний стаж, як співробітники оперативних підрозділів – 1 рік за 1.5 чи навіть за 2!" – розповідає Ярославський.

Окрема категорія, за словами військового, це так звані "інваліди". За його словами, отримавши такі довідки, вони не лише косять від армії, а й просто обкрадають державу та кожного з нас.

"Нагадаю, що за інвалідність держава виплачує субсидії, і це десятки мільйонів гривень!" – зазначив Ярославський.

За його словами, згідно із законом, примусово провести повторне обстеження МСЕК неможливо. У зв'язку з цим він звернувся до нардепів внести відповідні зміни до закону.

"За попередніми даними, держава щорічно втрачає на виплатах таким псевдопенсіонерам і псевдоінвалідам від 3 до 3.5 мільярдів гривень!" – заявив Ярославський.

Він також рекомендував провести перевірку законності видачі правоохоронцям посвідчень учасників бойових дій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що військові також жорстко розкритикували дії Міноборони.