Секретаря РНБО звинуватили в "шкідництві" і "роботі на РФ": що сталося

Політик Юрій Левченко звинуватив секретаря РНБО Олександра Литвиненка в тому, що він працює на РФ, коли говорить про те, що Кремль використає ядерну зброю, якщо почне програвати

Політик Юрій Левченко відзначає, що, коли він побачив інформацію про те, що секретар РНБО Олександр Литвиненко в інтервʼю британському виданню "The Times" сказав, що кремлівський диктатор Володимир Путін може, застосувати ядерну зброю, то подумав, що ймовірно, його слова неправильно переклали.

Проте, каже політик, все виявилося правдою, жодних недостовірних перекладів.

"Український топ-чиновник прямо підігрує основним страхам колективного Заходу, які є однією з основних причин через які нам дають зброю по краплинці. Підігрує не тільки страхам Заходу, але й погрозам Московії",
- заявив Левченко.

На його думку, Литвиненко мав би взагалі відмовитися коментувати це питання, а якщо вже це було неможливо, то сказати щось на кшталт "звісно, все можливо, може й метеорит на голову впасти, але ми вважаємо такий сценарій вкрай малоймовірним і переконані, що на це не треба оглядатися взагалі".

"Натомість він каже "якщо Росія буде програвати, то таке може статися, а поки вони виграють, то точно не буде". Переклад для західного чиновника/суспільства: не треба так робити, щоб Росія програвала, тим більше, що самі ж українці про це говорять",
- відзначив Левченко.

За його словами, "Слуги" люблять прикривати свої тотальні провали у внутрішній політиці нескінченними балачками про те, як "весь світ підтримує Україну" - так, нібито це якась їхня заслуга, а не наслідок відчайдушної боротьби всього багатостраждального українського народу.

"То де ж ваша хвалена "чудова міжнародна політика" була тут? І де хоч якась реакція: спростування, контр-заяви, його звільнення врешті-решт після такого шкідництва? Хоч щось, щоб зменшити удар по Україні від цієї маячні? Немає? То може вас влаштовує цей наратив Литвиненка про "не треба перемагати Росію, бо ж тактична ядерна зброя буде [нібито] задіяна"?"
- запитує політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що секретар РНБО Литвиненко вважає, що РФ може застосувати ядерну зброю, якщо почне програвати.