Пошкодження кісток черепа, а не епілепсія: У ВР хочуть звільнення керівництва ТЦК, де помер чоловік

У ВР будуть вимагати звільнення керівництва Звягельського ТЦК через смерть чоловіка, сказала в ефірі Радіо Свобода нардеп Юлія Яцик

У Верховній Раді вимагатимуть звільнення керівництва Звягельського ТЦК через смерть чоловіка, заявила член ТСК Юлія Яцик. Вона зазначила, що це рішення було прийняте за підсумками засідання парламентської ТСК, яка розглядала інцидент зі смертю 32-річного Сергія Ковальчука з міста Баранівки на Житомирщині.

Як підкреслила Яцик, народні депутати будуть вимагати від Головнокомандувача та командування Сухопутних військ змінити керівництво цього ТЦК, оскільки нинішнє керівництво не впоралося зі своїми посадовими обов’язками і не змогло організувати роботу свого колективу відповідно до закону.

За її словами, представник Звягельського районного ТЦК та СП на засіданні ТСК повідомив, що Сергій Ковальчук під час затримання був у стані алкогольного сп’яніння і сам попросився залишитися в ТЦК. Однак, результати наркологічної експертизи показали, що у крові померлого не було алкоголю. Також у ТЦК заявляли про епілептичний напад, але лікарі та родичі не підтвердили наявність епілепсії.

Як зазначила нардеп, в свідоцтві про смерть зазначено, що причиною смерті стали множинні черепно-мозкові травми з пошкодженням кісток черепа. Про епілепсію жодних даних немає. Родичі загиблого стверджують, що він ніколи не мав такого діагнозу, підкреслила Яцик.

Нардеп також повідомила, що командування Сухопутних військ ЗСУ призначило службову перевірку, а Нацполіція відкрила кримінальну справу. Для встановлення точної причини смерті була призначена комплексна судово-медична експертиза. ТСК триматиме цю справу на контролі, хоча не може втручатися в хід розслідування.

При цьому Яцик повідомила, що станом на сьогодні народні депутати розглянули понад 3200 скарг.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ТЦК усіляко спростовували інформацію про те, що працівники якось причетні до смерті чоловіка.