Порошенко заявив, що піде в президенти і назвав необхідну для цього умову

Лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко в інтерв'ю каналу Al Jazeera повідомив, що планує балотуватися в президенти України. За його словами, для цього треба спершу завершити бойові дії

Петро Порошенко заявив, що буде приймати участь у президентський виборах.

"Якщо ви питаєте мене, чи планую я брати участь у наступних виборах, - так"
, - сказав він.

При цьому народний депутат підкреслив, для того, щоб вибори в Україні відбулися, необхідно спершу
досягти успіху в бойових діях.

Окрім того, Порошенко підкреслив, якщо Україна вступить в Європейський Союз, то він балотуватиметься до Європарламенту.

При цьому, як підкреслив політичний аналітик Павло Нусс, інформація про те, що Порошенко прийматиме участь у наступних президентських виборах, ні для кого не є таємницею.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на початку березня було проведене опитування із приводу того, за кого українці голосували б, якби президентські вибори відбулися цього року. Так от, більшість українців віддали б свої голоси за колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та чинного президента Володимира Зеленського. За них би у першому турі виборів проголосували б 31,3% виборців та 21,7% відповідно. При цьому кандидатуру Петра Порошенка підтримали б лише 4,8% респондентів.

При цьому, на думку політологів, насправді в 2019 році у Порошенка не було жодного шансу, щоб переобратися президентом. За їх словами, в Україні ні один президент не зможе двічі обіймати термін очільника України, і приклад Леоніда Кучми є винятком із правил. Також експерти вважають, що насправді у 2019 році Володимир Зеленський зайняв місце не Порошенка, отримавши перемогу на виборах, а лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, бо саме такою тоді була соціологія.