Політолог пояснив, чому тисяча Зеленського "тхне шахрайством" для українців

Уряд, ймовірно, буде роздавати гроші українцям від міжнародних партнерів, однак без їх згоди.

Український політичний експерт Володимир Цибулько розкритикував рішення Володимира Зеленського щодо виділення тисячі гривень кожному українцю. За його словами це "велика маніпуляція", яка "тхне шахрайством".

Володимир Цибулько в ефірі телеканалу "Еспресо" висловився про нову програму видачі тисячі гривень для громадян України. За його словами, основне питання стоїть до походження грошей.

"Насправді це велика маніпуляція… мова про походження цих грошей. Ми пам’ятаємо, що місяць тому вся партія "Слуги Народу", вся фракція верещала про те, що потрібно для Збройних Сил 500 мільярдів гривень, і завдяки податкам Гетьманцева ці гроші не зібрані. Максимум, які зберуться до кінця року, по-моєму, 20 мільярдів гривень додатково зберуться у зв’язку зі зміною податків", - сказав Цибулько.

За словами політолога, ймовірно, гроші, які пропонує виділити Зеленський для українців будуть брати у партнерів, однак без їх згоди.

"В нас і так бюджет формується на 70% коштами донорів, і тепер от влада вирішила, не попереджаючи донорів, стягнути з них додаткові гроші. Уявімо собі, що у кожній гривні цієї тисячі Зеленського 70 копійок - це кошти платників податків демократичних країн, а в них, може, треба було запитати перед тим, як роздавати?", – наголошує Цибулько.

Крім того, політичний експерт вказує, що виділену тисячу Зеленського не всі зможуть отримати.

"Прецедент із тисячею Зеленського під час Covid, ковідну тисячу теж не отримали велика кількість людей… тому що ця тисяча тхне шахрайством", - сказав політолог та додав, що якщо "добре прочесати" суддів, прокурорів, ТЦК та МСЕКи, то можна буде виділити для українців не по тисячі, а по 10 тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що стоїть за тисячею Зеленського та звідки Україна буде брати гроші.

Також "Коментарі" писали про те, як у ВР відреагували на роздачу бюджетних грошей для українців.