Пішла гра ва-банк: у Верховній Раді відреагували на можливість створення ядерної зброї

Нардеп Гончаренко вважає, що Україні потрібно створювати паритет з РФ у ядерній зброї

Пішла гра ва-банк, так прокоментував інформацію від видання Bild про те, що Україна розглядає можливість відновлення ядерної зброї нардеп Олексій Гончаренко.

При цьому народний депутат підкреслив, що він ще у 2022 році почав говорити, що Україні просто необхідно відновлювати ядерний статус.

"Санкції? Про які санкції можна думати, коли нас всіх хочуть вбити та знищити? Подумаєм вже після. Стратегічна ситуація така, на жаль, що ми не можемо силою видавити Росію з наших територій. У нас просто немає ресурсів. Тому нам потрібно створити паритет з РФ в ядерній зброї", - відзначив нардеп.

При цьому Гончаренко вважає, що наявність ядерної зброї - це можливість інвестиції та розвитку нашої країни.

"І тут або або: або НАТО, або ядерна зброя. НАТО - ні. Значить, ядерна зброя", - додав Гончаренко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський повідомив про деталі розмови з кандидатом в президенти США Дональдом Трампом. За його словами, Україна наразі обирає НАТО, однак у випадку блокування руху до Альянсу українським захистом стане власна ядерна зброя. У цьому контексті Зеленський згадав також "Будапештський меморандум", згідно якого Україна віддала свою ядерну зброю в обмін на гарантії безпеки.

Також "Коментарі" розповідали, що видання Bild повідомило про те, що Україна нібито може протягом кількох тижнів виготовити ядерну бомбу, бо має для цього необхідні знання та технології. Втім, президент Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що Україна готується відновити ядерний потенціал.