Новопризначений глава МЗС Сибіга відправився у турне: які справи планує “владнати”

Формулу миру Президента України Володимира Зеленського Сибіга обговорить зі словацькою стороною

Новопризначений Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга розпочав турне сусідніми країнами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Кабінету міністрів України.

“18 вересня на доручення Президента України Володимира Зеленського та в рамках першого закордонного турне після призначення на посаду Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга відвідає із робочим візитом Словацьку Республіку”, - йдеться у повідомленні Кабміну.

У ході візиту Сибіга планує зустрітися з Президентом Словацької Республіки Петером Пеллегріні, Прем’єр-міністром Робертом Фіцо та Міністром закордонних справ та європейських питань Юраєм Бланаром.

Головними темами зустрічей будуть питання України. Глава МЗС планує обговорити питання забезпечення підтримки України у протидії російській агресії, посилення ролі Словаччини у впровадженні Формули миру Президента України Володимира Зеленського, забезпечення підтримки України на шляху до членства в ЄС та НАТО, виконання двосторонніх проєктів, закріплених у Дорожній карті спільних дій між Україною та Словаччиною.

“Братислава стане наступною після Бухареста зупинкою у турне Міністра закордонних справ України сусідніми країнами”, - зазначили у Кабміні та додали, що це перше закордонне турне новопризначеного глави МЗС України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський сподівається на запрошення до НАТО від Байдена до завершення його президентства. За даними західних ЗМІ, це нібито частина "плану перемоги" Володимира Зеленського, який він представить у Вашингтоні.