Нардеп: Зеленський має негайно попросити союзників ввести війська в Україну

Народний депутат Олексій Гончаренко скерував до президента Володимира Зеленського офіційне звернення, в якому закликав його прийняти рішення про звернення до союзників щодо введення військ в Україну

Як вважає Олексій Гончаренко, Київ повинен звернутися до країн-союзників із закликом ввести їх війська на територію України.

Народний депутат переконаний, що президент Володимир Зеленський повинен ухвалити рішення і звернутись до союзників з проханням про військову допомогу.

"Тим паче, що під час саміту у Парижі лідери європейських країн обговорювали питання щодо спрямування до України своїх військ",
- підкреслив Гончаренко і додав, що президент Франції Еммануель Макрон двічі говорив про те, що готовий відправити свої війська в Україну, якщо отримає від Києва офіційне звернення.

Саме тому Гончаренко звернувся до Зеленського з закликом надати доручення міністерству закордонних справ і Міноборони внести цю пропозицію на розгляд Ради національної безпеки та оборони і прийняти рішення про допуск іноземних військ на нашу територію з подальшим схваленням цього Верховною Радою.

"Враховуючи складну ситуацію на фронті, зокрема, на Харківщині, не можна гаяти далі час. Ці рішення мали бути прийняті ще вчора",
- підкреслив Гончаренко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що минулого тижня російські терористи прорвали кордону у Харківській області та захопили кілька сіл у так званій сірій зоні. На думку експертів, росіяни змогли досягти успіху, оскільки почали застосовувати нову креативну тактику наступу. Також, проти Сил оборони, буцімто, зіграли відсутність мінних полів та якісних фортифікаційних споруд.

Окрім того, відомо, що Еммануель Макрон відзначив, що Франція може відправити свої війська в Україну за двох умов. Перша – прорив фронту росіянами, друга – офіційне звернення про допомогу від Києва.