Нардеп поплакався, що в нього низька зарплата і немає індексації, як у вчителів

Нардеп Федієнко поплакався, що депутати заробляють мало, зарплати їм не індексують, пільг немає ще й квартири не дають

Народний депутат Олександр Федієнко, коментуючи індексацію зарплат парламентарів в ефірі Новини.LIVE, висловив незадоволення рівнем своєї заробітної плати. За його словами, працюючи у бізнесі, він заробляв у десять разів більше.

"Моя зарплата, наскільки пам'ятаю, 51 тисяча гривень і плюс 7500 транспортних витрат, хоча при цьому я випалюю всю цю зарплату на транспортні витрати, бо я їжджу багато як і по округу, так і по фронту, займаюсь волонтерством, закупками", - сказав нардеп.

Коли ведучі нагадали, що така зарплата є недосяжною для більшості українців, Федієнко продовжив нарікати на складнощі депутатського життя. Він нажалівся на те, що депутати не мають компенсацій, пільг, безкоштовного проїзду, а також депутатам, мовляв, не видають квартири.

"Індексації у депутатів також немає. Я не знаю, звідки взялась ця історія з індексацією, але ще раз хочу наголосити - не передбачено чинним законодавством будь-яка індексація. Я скажу навіть більше - у депутатів навіть не індексується пенсія", - заявив нардеп.

Він також порівняв свою ситуацію з вчителями та лікарями, пенсії яких, за його словами, індексуються. Водночас депутат не врахував, що середня зарплата вчителя в Україні становить близько 6 тисяч гривень, а лікаря — 16 тисяч, що значно менше за депутатську зарплату у 51 тисячу гривень.

"Де-факто, після попереднього 8 скликання у депутатів відібрали все. Депутат тепер це звичайна людина", - підсумував він.

На це ведучі нагадали йому, що депутати і мають бути звичайними громадянами, наводячи приклади європейських політиків. Однак і тут Федієнко висловив невдоволення, стверджуючи, що в ЄС парламентарі отримують значно вищі зарплати — до 15 тисяч євро. Проте дані з Вікіпедії спростовують його слова: євродепутати мають базову зарплату близько 7 тисяч євро на місяць.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, скільки обходяться депутати в Україні та Європі.