Нардеп Геращенко вирішила поскаржитися Європарламенту на Стефанчука: що сталося

Народний депутат Ірина Геращенко звинуватила голову Верховної Ради Руслана Стефанчука у сексизмі, бо він дозволив собі назвати її «дівчинкою». Нардеп пообіцяла поскаржитися на нього у Європарламент

Нардеп Ірина Геращенко звинуватила голову Верховної Рали Руслана Стефанчука у прояві сексизму, бо він зневажливо назвав її "дівчинкою".

"Подібний вислів в будь якому європейському парламенті вартував би спікеру посади і карʼєри. І тільки в ВР слуги можуть це толерувати",
- відзначила нардеп.

При цьому Геращенко пообіцяла зробити все для того, щоб голова Верховної Ради отримав відповідальність за своє неповажне ставлення до неї.

"Я зроблю все, аби сексист і хамло Стефанчук поніс відповідальність за все зло, яке він робить, за знецінення парламенту і лідерства українських жінок, спробу зруйнувати і знівелювати все, що так важко створювалося",
- заявила нардеп.

Окрім того, Геращенко пообіцяла надіслати листа президентці Європарламенту Роберті Мецолі й іншим колегам, бо такі речі не повинні залишатися безкарними.

Нагадаємо, в сексистський скандал свого часу потрапив і Петро Порошенко, який у той час обіймав посаду президента. Зокрема, на прес-конференції він назвав журналістку "Детектор Медіа" Марину Баранівську "дорогенькою". Після цього журналістку підтримали багато колег, і навіть випустили футболки із написом "я тобі не дорогенька".

Як повідомляв портал "Коментарі", народні депутати від "Європейської солідарності" 21 травня заблокували трибуну Верховної Ради, оскільки таким чином домагалися винесення на розгляд парламенту питання про створення ТСК щодо будівництва фортифікаційних споруд та забезпечення армії дронами. Якраз під час блокування трибуни Стефанчук і назвав Геращенко "дівчинкою".