Нардеп Безугла "знайшла" для голови Міноборони Умєрова нову посаду

Нардеп Мар’яна Безугла вважає, що міністр оборони Рустем Умєров міг би стати віце-прем’єром

Як відзначила народний депутат Мар’яна Безугла, ідея створення посади "оборонного" віце-прем'єра в Кабінет Міністрів України обговорювалася неодноразово. За словами політика, її реалізація затягнулася.

Безугла каже, що у Кабміні України є різні віце-прем'єри, але досі немає того, хто координує сферу оборони у воюючій країні: Міністерство оборони, Мінстратегпром, Мінветеранів, частину складових МВС в умовах воєнного стану тощо.

"Це бентежно та прикро, про що я неодноразово наголошувала під час внутрішніх комунікацій. Враховуючи дипломатичні та координаційні навички Рустема Умєрова, ця посада могла б стати подальшим розвитком його кар'єри. Мова не стільки про жорсткий контроль та менеджмент оборонного відомства, скільки про координаційну та погоджувальну складову. Міркування та спостереження за ситуацією, що відбувається, визначення тенденцій і перспектив",
- зазначила Безугла.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що не так давно Мар’яна Безугла розкритикувала роботу Рустема Умєрова на посаді міністра оборони. Зокрема, вона запитувала, коли в Україні буде міністр оборони, а не завгосп, не дипломатичний порученець і не коуч з персонального росту, а міністр оборони. Тоді вона закликала Умєрова не боятися бути "нехорошим" для генералів. Окрім того, на її думку, міністр оборони повинен боротися зі свавіллям генералів та захищати військових.

При цьому відомо, що Безугла зараз системно критикує також Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За її словами, він відзначається автократичним управлінням та замкнув все спілкування на собі.