Катастрофічно не вистачає людей: у ВР виступили за мобілізацію з 20 років

Нардеп Костенко вважає, що мобілізацію в Україні потрібно починати з 20 років

Народний депутат, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко підтримує зменшення призовного віку в армію.

За його словами, у всьому світі немає такого, що молоді люди з 18 років не призиваються. При цьому він додав, що таку позицію в Україні не можуть зрозуміти за кордоном.

"Мені пишуть мої колеги конгресмени, які кажуть, ми вам даємо озброєння. Ви там кажете, що у вас нема людей, а як це так, що у вас до 25 років не призиваються. Це як? Мені важко пояснити, бо я не знаю чому. Ну, в мене юридично є відповідь, тому що в нас юридично там прописано в законі Але реально, коли ми б’ємось в самій жорсткій війні, в якій коли-небудь доводилось бути нашій країні, а в нас вибірково хтось призивається, хтось не призивається", - говорить нардеп.

За його словами, це правда, що в Україні теза зниження мобілізаційного віку є не популярною. Але правда в тому, каже політик, що на фронті, дійсно, не вистачає молодих людей. Костенко відзначає, що противники такої мобілізації кажуть про втрачене покоління, мовляв, якщо відправити молодь на фронт, то це буде покоління, яке втратимо.

"Мовляв, вони підуть на війну і ми будемо мати втрачене покоління. Ну дивіться, якщо вони зараз не хочуть йти захищати цю країну , значить вони вже втрачене покоління. Ми виховали тих, хто не хоче йти захищати свою Батьківщину. І ми маємо це розуміти", - заявив Костенко.

Нардеп заявив, що він вважає, мобілізаційний вік потрібно знижувати.

"Моя позиція така, хай не з 18, хай з 20 років ми маємо призивати, комплектувати і всі разом битися за нашу країну. У нас можна вибиратися депутатом і приймати складні управлінські рішення з 21 року, а воювати з 25, щось тут не грає", - додав нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що темпи мобілізації в Україні сповільнилися в порівнянні з попередніми місяцями, що потребує вжиття "радикальних заходів".