Готується відставка Буданова, Сирського і Умєрова: хто їх замінить на посадах

Сирського нібито хотіли звільнити ще влітку, але рішення відклали через Курську операцію

Офіс президента Володимира Зеленського нібито обговорює можливість відставки командувача ЗСУ Олександра Сирського, керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова та міністра оборони Рустема Умєрова, повідомляє "Forbes Україна".

За інформацією видання, через конфлікт із Володимиром Зеленським Буданова може замінити голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко. Повідомляється, що звільнення Сирського розглядали ще влітку, але через операції ЗСУ в Курській області рішення відклали.

Міністр оборони Рустем Умєров також може втратити свою посаду через проблеми з організацією закупівель. Його можливим наступником називають першого заступника Івана Гаврилюка, зазначає "Forbes Україна".

Як повідомляв портал "Коментарі" інформація про ймовірне звільнення Буданова уже якийсь час циркулює в інформпросторі. Відзначалося, що нібито очільника ГУР хочуть звільнити через конфлікт із головою Офісу президента. Нібито його хотіли відправити у заступники до Сирського. Формально мова йде про підвищення, але насправді, це кадрове переведення "в нікуди".

Про те, що в Офісі президента Володимира Зеленського розглядають можливість звільнення керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, а також інших високопосадовців, повідомив секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки нардеп Роман Костенко. Костенко також підкреслив, що у Буданова складні стосунки з Офісом президента, зокрема через його популярність та високий рівень довіри у суспільстві. За його словами, в ОП стосунки непрості з усіма, хто має якусь впізнаваність, хто має якесь хороше ставлення і авторитет у суспільстві.