Гетманцев розніс блокувальників трибуни і нагадав про кримінальну відповідальність

Гетманецев каже, що вступив би в переговори з блокувальниками тільки з приводу обговорення міри і способу їх відповідальності

Народний депутат Данило Гетманцев заявив, що на його думку, керівництву Верховної Ради слід зайняти більш принципову позицію щодо "депутатської самодіяльності" з блокування трибуни з будь-якого приводу або без: від вимог солодких закордонних турне до відважних перейменувань.

"Зіркам цих захоплюючих вистав слід розʼяснити, що блокування трибуни ВР саме по собі - це не тільки і не стільки яскравий відос у тік-ток і лайки, а ще і діяння, що в повній мірі охоплюються Кримінальним кодексом України і тягнуть за собою кримінальну відповідальність за кількома абсолютно реальними статтями КК", - заявив Гетманцев.

На його думку, треба "дещо охолодити творчість видатних діячів фейсбуку", що на шостому році скликання навчилися згадувати блокування, звʼязуючи ним частини кожного складнопідрядного речення та привести їх, якщо не до поваги до парламентаризму, то хоча б нагадати про те, що можливість ходити до парламенту та займатися всім цим дають їм військові, задля яких вони повинні працювати, а не влаштовувати шоу.

"Тому, я б вступав у перемовини з блокувальниками, тільки з приводу обговорення міри і способу їх відповідальності за блокування, і ніколи щодо обговорення їх "вимог". Щось я не памʼятаю таких вистав в часи, коли ті, хто сьогодні блокують трибуни, сиділи в президії", - заявив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати протестують через те, що провалено голосування за перейменування російських назв населених пунктів. З цього приводу вони заблокували парламентську трибуну.