"ЄС" погрожують заблокувати трибуну Ради через Безуглу. Нардеп відповіла депутатам Порошенка

В «ЄС» вимагають, щоб Безуглу виключили зі складу комітету оборони

Фракція "Європейська солідарність" готова заблокувати трибуну Верховної Ради, щоб домогтися відкликання нардепа Мар’яни Безуглої з комітету нацбезпеки. Про це заявила нардеп Ірина Геращенко. Більше того, за її словами, ця вимога була озвучена на погоджувальній раді.

На цю інформацію відреагувала Безугла. За її словами, "Європейська солідарність" не блокує трибуну, наприклад, щоб допомогти прийняття реформи СБУ, зміни статуту ЗСУ, прийняття закону про військову поліцію чи зброю.

"Вони не наполягали на виключенні з Комітету національної безпеки, оборони та розвідки Льовочкіна (домагалася цього кілька місяців, їх влаштовувало), Требушкіна (мер Покровська, втік сам), людей Богуслаєва, антимайданівців та інших дивних персонажів (досі в Комітеті). Мовчали щодо викриття інформації про секретарку голови Комітету з російським паспортом, яка мала 4 роки доступ до всієї кореспонденції Завітневича, включно із закритими документами для службового користування (ДСК). Захищають усіх без винятку генералів. Безугла їм заважає. Ага", - написала у Фейсбуці нардеп.

Втім, Геращенко заявила, що "Європейська солідарність" завжди домагалася звільнення із комітетів депутатів, які пройшли в парламент від забороненої ОПЗЖ.

"Примітно, вчора на погоджувальній всі фракції підтримали вимоги військових відкликати Марʼяну з комітету, який вона використовує для дискредитації військових. Різко і категорично проти виступили тільки представники ОПЗЖ!" - заявила Геращенко.

При цьому вона визнала, що в критиці Безуглої на адрес стану армії є доля істини.

"Єдине, адресат не той. Вона весь час забуває про роль Верховного головнокомандуючого і його віце - президента в усьому, що зараз відбувається з ЗСУ і з країною. По московським попам дотиснули, по Марʼяні теж дотиснемо. Ми нікому не дамо дискредитувати українську армію. До військово-політичного керівництва питань дуже багато. Їх теж задамо, коли прийде час", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Безуглу неодноразово підозрювали в тому, що вона оприлюднює конфіденційну інформацію. Мабуть, останньою краплею стало те, що вона розповіла, як на її думку, Україна втратила свій перший F-16.