Єрмак вважає прийнятним залучення Росії до переговорів про мир

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на Андрія Єрмака, Україна може запросити РФ на наступні мирні переговори

Україна може запросити Росію на наступну зустріч з міжнародними партнерами, спрямовану на розробку формули майбутніх переговорів, повідомляє Bloomberg з посиланням на керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Агентство зазначає, що Кремль неодноразово висловлював свою незацікавленість в українському плані завершення війни, проте Єрмак вважає можливим участь терористично Росії.

Робочі групи готують деталі для наступних зустрічей після Саміту миру в Швейцарії, хоча конкретні дати цих зустрічей ще не визначені.

Журналісти підкреслюють, що на першому Саміті Україна не змогла заручитися глобальною підтримкою, тобто не досягла своєї ключової мети. Робочі групи працюватимуть над планом для зустрічі країн в рамках вже другого Саміту. Втім, Єрмак заявив, що в Україні вважають, що на переговори можна буде запросити представника Росії.

Українська "формула миру" передбачає залучення Росії до переговорів як кінцеву мету, але лише після того, як світові лідери підтримають вимоги Києва щодо виведення російських військ з усієї території України та визнання її суверенних кордонів.

Однак спротив країн "Глобального Півдня" і Китаю дав зрозуміти Банковій, що саміт без участі Росії може зазнати невдачі, вказує видання.

Журналісти також згадують слова представника Саудівської Аравії, який на Саміті миру сказав Володимиру Зеленському, що Україна має бути готова до "тяжких компромісів", щоб "покласти край конфлікту".

При цьому, Єрмак охарактеризував першу зустріч як "успішну" і сподівається, що другий саміт буде "успішнішим" та допоможе завершити війну і врегулювати інші кризи. За його словами, Україна дивиться на все "реалістично".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР розкритикували українську владу за те, що вона покладає занадто великі надії на Китай.