Цинізм зашкалює: "Укренерго" оголосило тендер на закупівлю кондиціонерів

«Укренерго» закликає українців відмовитися від кондиціонерів, щоб заощадити електроенергію. Втім, апарату компанії це не стосується. Компанія оголосила тендер на закупівлю кондиціонерів

Чиновники закликають українців затягувати паски, економити електроенергію, не користуватися кондиціонерами, проте до себе ці заклики ніяк не відносять - після збільшення дефіциту енергії керівництво "Укренерго" оголосило великий тендер на закупівлю кондиціонерів, відзначив у Фейсбуці експерт із питань соціальної політики Андрій Павловський.

Дійсно, згідно із даними в системі "Прозоро" НЕК "Укренерго" оголосила тендер на закупівлю кондиціонерів з очікуваною вартістю у 629 тис грн.

Зокрема, "Укренерго" планує придбати чотири комплекти кондиціонерних систем:

- Кондиціонер спліт-система інверторний 80м2 8/9кВт 2,1/2,3кВт в комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E та дротовим пультом керування RC-EX3A
- Кондиціонер спліт-система інверторний 80м2 8/9кВт 2,1/2,3кВт в комплекті з мережевим адаптером SC-BIKN2-E
- 2 спліт-системи канальні середньонапірні інверторні 125м2 12,5/14кВт 4,4/3,7кВт.

У суму також увійде установка систем кондиціонування.

При цьому вказано, що закупівля планується "для потреб апарату управління".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в "Укренерго" неодноразово закликали українців до економії електроенергії. Зокрема, там просять українців відмовитися від використання кондиціонерів, а також звести до мінімуму користування електроприладами у години пікових навантажень.

Окрім того, в "Укренерго" закликали українців подбати про свій комфорт самостійно, зокрема, запастися генераторами.

При цьому голова "Укренерго" спробував пояснити, чому в різних регіонах вводять різні графіки відключень світла. За його словами, тут все залежить від особливостей областей, а також підприємств та об’єктів критичної інфраструктури, які там працюють.