Чому Рада не звільнила Кулебу: ЗМІ знайшли несподіваний зв’язок з ОПЗЖ

Верховна Рада відклала голосування щодо звільнення Кулеби.

4 вересня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба долучився до інших колег та подав заяву про відставку. Верховна Рада мала проголосувати за звільнення Кулеби, однак закінчила роботу та вирішила не проводити голосування. Причиною цього може бути зв’язок з ОПЗЖ.

Журналістка видання Цензор.НЕТ Тетяна Ніколаєнко заявила, що звільнення Дмитра Кулеби відклали через недостатню кількість голосів.

"Як відомо, Рада зупинила сьогодні розгляд кадрових питань на відставці міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Історія в тому, що комітет не хотів відставляти міністра, який іде не з доброї волі. Голосів Слуг в залі могло забракнути. Треба були донори", - пише Ніколаєнко.

За її словами, ці голоси могли б отримати завдяки групі депутатів "Платформа за життя та мир", які раніше належали до нині забороненої партії "ОПЗЖ". Однак виявилось, що ці депутати проігнорували голосування, бо у їх колеги футбольного функціонера Григорія Суркіса день народження.

"На звільнення могло б дати голоси ОПЗЖ, але 12 депутатів цього угруповання залишили зал, бо… в Суркіса сьогодні день народження!", - говорить журналістка.

Тетяна Ніколаєнко вважає, що 5 вересня буде "мобілізація голосів" для звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗМІ вже знають, де працевлаштують Кулебу після його відставки.

Також "Коментарі" писали про те, що лише один міністр з команди Зеленського залишився на своїй посаді з 2019 року. Ним виявися міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.