Чи піднімуть знову ціну на електроенергію: міністр енергетики пояснив ситуацію

Герман Галущенко заперечив, що влада планує нове підняття тарифу на електроенергію для населення.

Міністр енергетики Герман Галущенко прокоментував інформацію від блогерів, які повідомляли, що підвищення ціни на електроенергію для населення в кінці травня, це лише перший етап, а тариф зросте до 8 гривень.

Герман Галущенко в ефірі телемарафону заперечив заяви про нове підняття тарифів на світло для населення. За його словами рішення про підвищення цін на електрику мають свої терміни.

"Це неправда. Будь-яке рішення про тариф приймається рішенням уряду, і воно має термін дії. Зараз, якщо ви подивитеся на це рішення, то воно було прийнято на рік", - сказав Галущенко.

Міністр розкритикував такі повідомлення від блогерів та закликав їх більше допомагати Збройним силам України та у сфері енергетики.

"Краще б ці блогери допомогли щось відновити, взяли б у руки якусь лопату і зробили б якусь корисну роботу. Якщо вони не йдуть воювати у армію і не допомагають безпосередньо ЗСУ", - наголосив Галущенко.

Герман Галущенко також додав, що через війну давати прогнози на рік нечесно, адже енергетика знаходиться під постійними ударами армії РФ.

Нагадаємо, що уряд 31 травня підвищив ціни на електрику для населення з 2,64 грн до 4,32 грн за кВт-год. Новий тариф на світло в Україні затвердили до кінця квітня 2025 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи можна було уникнути підвищення ціни на світло для населення України.

Також "Коментарі" писали про кілька варіантів, як отримати швидкий інтернет, якщо пропала електроенергія та стались стабілізаційні або аварійні відключення світла.